Arge Drone

02-07-2019 12:39
Arge Drone

Arge Drone


Dünyada en çok popüler olan drone arge teknolojisi her geçen gün büyük bir hızla gelişmektedir. Aslında Arge yani Araştırma geliştirme ve ingilizce olarak drone research and development olarak adlandırılan teknoloji faaliyeti insanlara farklı amaçlarda hizmet çözümleri sunmaktadır. Drone arge denildiği zaman akla ilk gelen özel yapım drone ya da kocaman kamerası olan ağır yük taşıyan heavy lift drone oluyor. Son zamanlarda her yerde duyduğumuz arge drone kelimesi hemen hemen her sektörde drone pilotluğu yapan drone ehliyeti sahibi olan ticari drone pilotlarını yakından ilgilendiriyor. 

Arge Drone Hizmetleri Nelerdir ?


Güneş enerji sistemleri, elektrik trafoları, su kanalları, maden sahaları, inşaat sahaları, ve aklınıza gelebilecek tüm sektörler arge drone hizmetleri açısından önem arz etmektedir. 
Örnek verecek olursak bir güneş panelini belirli aralıklarla drone ehliyeti sahibi drone pilotu tarafından kontrol edeceğimizi varsayalım. Bu aşamada ilk olarak kullanılacak drone türü önemlidir. 

Arge Drone Türleri Nelerdir ? 


Arge drone türleri drone market analizlerimiz sonucunda sizlerle paylaşacağımız türleri kapsamaktadır. 

Şimdi Başlıca Arge Drone Türlerini İnceleyelim ;


Arge drone
Termal kameralı drone
Tarım drone
Harita drone
Güneş enerjili drone
Sualtı drone
Yük taşıyıcı drone
Sabit kanatlı drone
Özel yapım drone. 

Yukarıda bulunan örnekler belli başlı maddeler olarak düşünülebilir, ancak arge drone yalnızca bu amaçlara hizmet vermekle kalmıyor. Barkod okuyucusu ile drone stok sayımı yapabiliyor, görsel algoritmalar ile drone takip ve analiz yani yüz tanıma sistemleri yapılabiliyor. Daha fazla detaylandıracak olursak STEM yani science technology engineering mathematics  dediğimiz bilim teknoloji mühendislik matematik alanlarında farklı projelere dahil olan bir çok arge drone türü bulunmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.