Dji drone kalibrasyonu

27-07-2019 12:12
Dji drone kalibrasyonu

Dji drone kalibrasyon 


Dji drone kalibrasyonu nasıl yapılır ? Dji drone kalibrasyonu bazı modeller hariç tüm drone serileri için aynıdır. Dji spark, dji phantom, dji mavic air, dji mavic pro, dji inspire, dji matrice, dji agras, dji wind. 

Drone kalibrasyonu nedir ? 


Drone Sensörlerinin düzgün çalışabilmesi için bulunduğu ortam şartlarına bağlı olarak ve dji drone kitapçığında verilen zaman aralıklarına göre kalibre edilmesi gerekmektedir. 

Dji drone kalibrasyon türleri nelerdir ? 


dji kumanda kalibrasyonu
dji imu kalibrasyonu
dji sensör kalibrasyonu 
dji pusula kalibrasyonu 
dji gimbal kalibrasyonu 
dji crystalsky kalibrasyonu

Dji kumanda kalibrasyonu 


Kumanda üzerinde bulunan kontrol joystick’leri tüm kenarlara temas edecek şekilde 360 derecelik tam daire dönüşler yapılarak kalibre edilir. 

Dji imu kalibrasyonu 

Drone bulunduğu konum ve sıcaklık değişikliklerinde imu kalibrasyonu ihtiyacı duyacaktır. Bunu kimi zaman sistemde bir hata olarak görmesek bile teknik olarak yapmakta fayda olacaktır. Ayrıca bir ek bilgi verelim, dji firması kaza yaşamış drone modelleri için garanti prosedürü gereği, uçuş öncesi kalibrasyonları yapıldı mı ? şeklinde soru sormaktadır. 

Dji sensör kalibrasyonu 

Dji drone sensörleri düzgün verim ve yüksek hassasiyetle çalışabilmek için yeterli düzeyde ışık koşullarına ve iyi bir kalibrasyona ihtiyaç duyar. Drone sensör kalibrasyonu bilgisayar ekranından yada drone için özel olarak tasarlanan kalibrasyon tahtası vasıtasıyla yapılabilir.
Drone sensör kalibrasyonu yapmak, dji akıllı uçuş modları olarak adlandırdığımız uçuş özellikleri için düzgün ve hatasız çalışma konusunda önemlidir. 

Dji pusula kalibrasyonu 

Dji drone kalibrasyonları içinde en sık yapılması gereken drone kalibrasyon türü pusula kalibrasyonudur. Tüm uçuşlar öncesi konum bilgilerini doğru olarak kayıt edelmesi için drone’a kendi ekseni etrafında yatay ve dikey olacak şekilde 360 derece tam dur dönüşlerle pusula kalibrasyonu yapılır. Pusula kalibrasyon prosedürü drone dönüşlerinde yatay ve dikey eksenler için dji spark gibi modellerde farklılık gösterebilmektedir. 

Dji gimbal kalibrasyonu 

Dji gimbal olarak adlandırdığımız kamera tutucu ekipman, bir kontrol kartına sahiptir. Dji drone gimbal kalibrasyonu uçuş öncesi yapıldığında drone, bulunduğu yüzeye göre gimbal eksenlerini, belirli dönüş hareketleriyle çevirecektir ve sıfırlama işlemi yapacaktır. Dji gimbal kalibrasyonu video ve fotoğraf çekimlerinde daha akıcı, hatasız görüntüler elde etmek için önemlidir. 

Dji crystalsky kalibrasyonu 

Drone ile gps uçuşlarında konum doğruluğunu arttırmak için dji crystalsky kalibrasyonu yapılmalıdır. Dji crystalsky kalibrasyonu, dji phantom modellerinde yaşanan harita yükleme problemini ortadan kaldırmaktadır. 

drone


drone

Tüm başlıklar sırasıyla ve harfiyen olmak şartıyla dji drone kalibrasyon yapılmalıdır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.