Dji Mavic Mini Nasıl Kullanılır ?

12-02-2020 17:52
Dji Mavic Mini Nasıl Kullanılır ?

Dji Mavic Mini Nasıl Kullanılır ?


Öncelikle kutusunu açıyoruz. Ardından , çoklu şarj aletine 3 adet lityum iyon bataryamızı takıyoruz. Şarj başlıyor ve sırayla 3 batarya yaklaşık 2 saat gibi bir sürede doluyor. Kumanda için de cep telefonlarımızın şarj aletlerini kullanabiliriz. Yaklaşık 1 saat içerisinde dolmuş olacaktır. Tecrübelerimize dayanarak tavsiye etmek gerekirse, tam dolum yapmadan drone kullanımını önermiyoruz. Bu sebeple önerilerimizi dikkate alacağınıza inanıyoruz. 

Drone Bataryaları ve Kumanda Şarj edildi Sırada Ne Var ?

Öncelikle Dji Mavic Mini Assistant Yazılımını bilgisayarımıza yüklüyoruz, ardından güncelleme varsa güncellemeleri yapıyoruz ve Dji Fly uygulamasını Telefon yada tabletimize yüklüyoruz. Wifi bağlantısı ile drone aktifleştirme işlemimizi yapıyoruz ve ardından büyük oranda uçuş aşamasına hazır olmuş durumdayız. 

Uçuş İçin Çok Heyecanlıyız, Şimdi Neler Yapmak Gerekli ? 

Drone kullanırken yapılan en büyük hatalardan birisi kalibrasyonları ihmal etmektir. 
Dji Mavic Mini Drone için kaç adet kalibrasyon mevcutsa sizlere sıralıyoruz. Hazır mısınız ?

Dji Mavic Mini Drone Kalibrasyonları ;

Kumanda Kalibrasyonu 
Pusula Kalibrasyonu 
Imu Kalibrasyonu 
Gimbal Kalibrasyonu 

Bu arada bir parantez açmak gerekirse dji mavic mini drone modelinde malesef engel algılayıcı sensörler bulunmuyor. Yalnızca Vision Position Sensor adını verdiğimiz VPS sensörü bulunuyor. Bunun faydası ise iniş sırasında kullanıcı komutlarını kontrol ederek, düzgün iniş yapılması konusunda yardımcı olmak ve GPS olmadığı durumlarda ground scanning yaparak yüzeyi algılayıp pozisyonunu korumak şeklindedir. Bizden söylemesi. 

Kumanda Kalibrasyonu

Drone kapalı konuma getirilerek, kumanda ve dji fly uygulaması çalıştırılır. Ardından menu üzerinden rc calibration seçeneği seçilir ve tüm kontrol çubukları bütün üst limitlerine ulaşacak şekilde hareket ettirilir. Tebrikler kalibrasyon tamamlandı. 

Pusula Kalibrasyonu 

GPS kullanımını emniyete almak ve drone eve dönüş işlemini başarıyla gerçekleştirebilmek için gereken bu kalibrasyon türü, dış ortamda ve birbirinden farklı tüm konumlarda yapılması zorunlu bir kalibrasyon çeşididir. Menu üzerinden Compass calibration seçeneği seçilerek 2 tur olmak üzere 360 derecelik dönüşler yapılır. 

Imu Kalibrasyonu 

İvme ölçer olarak adlandırılan, sıcaklık ve rakım gibi değerlerin değişimi sonucu yapılması gereken drone kalibrasyon türüdür. Temel olarak her şehir değişimi veya ülke değişiminde drone pilotlarımıza imu kalibrasyonu yapmayı tavsiye ediyoruz. 

Gimbal Kalibrasyonu 

Fotoğrafçılıkta çok yaygın bir kavram olarak karşımıza çıkan, ufuk çizgisi kayması veya görüntünün sağa yada sola eğimli olması durumlarını ortadan kaldırmamıza yarayan bir kalibrasyon türüdür. Yapmanızı öneririz. Bütün teknik konularda destek alabileceğiniz, dji servis irtibat telefonumuz 0530 700 36 02 dir. 

Kalibrasyonları yaptığımıza göre saha uçuşu için hazır ve nazır durumdayız arkadaşlar. Önce kumanda açılır, ardından drone açılır ve gps bağlantısı kurma kısmı beklenir. Bu aşamada Pusula Kalibrasyonu tamamlanır. Mobil cihazımızıda açıp dji fly uygulamasını çalıştırmamız gerekiyor. Artık uçuş için tam olarak geri sayım yapabiliriz. 3,2,1 Ateş. Hayırlı olsun. Allah kazalardan hepimizi korusun. Kazasız uçuşlar. 




Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.