Dji Mavic Pro Core Board Neden Arızalanır ?

13-10-2020 18:22
Dji Mavic Pro Core Board Neden Arızalanır ?

Dji Mavic Pro Core Board Neden Arızalanır ? 


Servisimize gelen tüm dji mavic veya phantom gibi drone türleri kendine özgü bir dizi hata ile karşılaşır ve çözümü birden fazla yol ile sağlanabilir. 13 Ekim 2020 tarihinde drone teknik servisimizde yapılan incelemeler sonucu dji mavic pro uçuş sırasında yaşadığı kazada gimbal flex kablosunun kopmasıyla birlikte ciddi hasar almıştır. 

Teknik servis kapsamında dji mavic pro ptz kablo, flex kablo, ön sensör, üst ve alt gövde, değişimleri yapıldı ancak hatanın devam ettiği gözlendi. Burada dikkat edilecek en önemli konu dron'un üzerindeki ledler olmalıdır. Sarı, yeşil, kırmızı olmak üzere toplam 3 renk koduna sahip olan ana kontrolcü yanıp sönen kırmızı ışık vermektedir, bunun anlamı herşey normal oldugunda düşük batarya uyarısı şeklinde bilinmektedir. Bu gibi kaza durumlarında ise core board dediğimiz dron anakartı şüphe konusu olmaktadır. Core board sıvı temas, dji mavic pro anakart tamir ve daha bir çok başlık adı altında çeşitli çözüm yolları mevcuttur. Ancak biz tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki dji mavic pro core board tamir edilmek yerine komple değiştirilmelidir. Core board değişimi ise çok masraflıdır, bugün 3000₺ den başlayan fiyatlarla dji mavic pro core board bulabilirsiniz, anca unutmamak gereken bir nokta daha var. Dji mavic pro core board değişimi yalnızca bizim servisimizde yapılabilmektedir, hassas parçalara sahip bu kart yanlış kablo bağlantısı sonucu yanabilir ve tekrar masraf çıkarabilir. 

Dji mavic pro core board genellikle sert darbeler sonucu esc veya diğer parçaların zorlanmaları sonucu anakarta giden iletken yollarda oluşan aşırı ısı ve kılcal kopmalar sonucu arızalanır. Yeni nesil elektronik devrelerde hassas onarım mümkün olmadığından değişimini yapmamız gerekiyor. 

Değişim yapıldıktan sonra yazılım güncellemesi , imu kalibrasyonu , pusula kalibrasyonu , sensör kalibrasyonu , gimbal kalibrasyonu , kumanda kalibrasyonu yapmak gerekiyor. Tüm bunları tamamladıktan sonra uçuş testi yapıp ürünü teslimata hazırlıyoruz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.