Dji Phantom 1

06-03-2020 18:46
Dji Phantom 1

Dji Phantom 1



Hatırlarsanız eskiden altına gopro aksiyon kamerası takıp uçurduğumuz, beyaz bir drone vardı. Dji phantom 1 Naza.

Bu kısa öykü kimileri için hayatını değiştirmeye sebep olan drone teknolojisini, kimileri için unutulmaz anıları tekrar gözlerinde canlandıran hikayelerini, kimileri için de vay canına, böyle drone varmıydı cümlesini dile getirir nitelikte olmaktadır. Dünyayı saran drone teknolojisinin çıkış noktası ve efsane modeli olan phantom 1 drone'u hep birlikte tanımaya varmısınız ?
Haydi başlayalım ! 

2012 yılının sonlarına doğru satışa sunulan drone modeli film yapımcıları ve daha bir çok kişi için dönüm noktası oldu. Phantom ve gopro'ya sahip olanlar zengin ve havalı sayılıyordu bir zamanlar. Peki nedir bu drone'un özellikleri ? Var mı bir bilen ? 

Dji Phantom 1 

4 Pervaneli quadrotor-x gövde dizaynına sahip bu drone, 9" inç ölçüsünde bir pervaneye sahip olup, 11.1 Volt 2200-2500 mAh ve 20-30C değerlerinde ki bir Lityum Polimer batarya ile yaklaşık 10-12 dakika uçabilmektedir. Naza-M yani Multirotor drone otopilot sistemine sahiptir. Yaklaşık 1-2 Km kumanda kontrol mesafesine sahiptir. Drone ön ve arka istikametini gösteren led ışık sistemi ve drone uçuş modunu ifade eden bir led ışık sistemine sahiptir. Üzerinde bir kamera tutucu çerçeve mevcut olup GoPro özelinde tasarlanmıştır. Drone toplam uçuş ağırlığı 1200 gram olmaktadır. Kumanda üzerinde S1 ve S2 tuşlarına sahiptir, bu tuşların anlamı ; 
S1 Uçuş mod tuşu yani Gps Atti / Atti / Atti modu şeklindedir. Detaylı bilgi için ihatr drone merkezi Haldun Hocaya ulaşabilirsiniz. 
S2 Uçuş oryantasyon tuşu yani Off / CL / HL modu şeklindedir. 
Drone üzerinde ön tarafı göstermeye yarayan iki adet kırmızı şerit bant mevcuttur. Bu phantom modeline özgü bir dizayn olup dünyada ilk sayılmaktadır. 
Pervaneleri motorlara sabitlemek için somun vida kullanılmaktadır. Pervane sökme takma anahtarı kutudan hediye çıkmaktadır. Karbon pervane opsiyonu da bulunmaktadır, drone gövdesinin titreşimini azalttığı söylenmektedir. 
2012 yılında çok yeni olduğundan basit görünse bile phantom kullanacak kişilerin drone eğitimi alması zorunluydu. Drone eğitimi almayan kişilerin phantom kazaları yapma olasılığı oldukça yüksekti. 


Haldun hoca kızıltoprak kadıköy bölgesinde drone pilot eğitimi veren tek yetkili kişiydi. Yılların verdiği tecrübe bugün hala drone pilotlarının referansı ile kanıtlanmaya devam etmektedir. 

Phantom 1 Drone Nasıl Kullanılır ? 

Kumanda açılır, ardından drone çalıştırılır. 
S1 Tuşu 6-7 kez hızlıca ileri geri hareket ettirilir ve Pusula kalibrasyonu yapılır. Ardından drone uçuş durum led ışığı Tek yeşil renk sabit yanıp sönünceye kadar beklenir. Artık drone uçuşa hazır ve ev noktasını kaydetmiştir. Ancak unutmayın GPS sinyali yetersiz durumdayken drone eve dönüşü gerçekleştiremeyebilir. 

Phantom 1 drone çekimleri 

Drone fotoğrafçılığı yani hepimizin çok sık duyduğu havadan çekim işleri 2012 de Haldun hocanın phantom 1 drone modeliyle yaptığı çalışmalar sonucu yaygınlaşmaya başlamıştır. O zamanki teknoloji itibariyle Drone yerdeyken kamera açınızı bir kez ayarlar ve uçuşa başlardınız. Çünkü gimbal dediğimiz üç eksenli stabilizasyon sistemi drone üzerinde mevcut değildi. Bu teknoloji zamanla yerini servo motorlu drone gimballerine ve şuan olduğu gibi üç eksenli hassas fırçasız motor teknolojisine sahip yeni cihazlara bıraktı. Artık drone çekimlerinde titreşim, jello, karıncalanma, siyah şeritler vb bir çok şikayet ortadan kaldırılmış oldu. Dji markası bu güçlü ivmelenme sayesinde bugün dünyada başta çin olmak üzere drone teknolojisini ve drone pazarını tekelinde tutmayı başardığı gibi, Yetkiyi hala elinde barındırıyor. Hal böyle oluncada Türkiye'de en çok satan drone dji markası oluyor ve en çok talep dji servis noktalarına oluyor. Çünkü insanlar hızlı çözüm ve profesyonel destek istiyor, burada devreye dji servis ihatr farkı giriyor ve kalite ortaya çıkıyor.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.