Dji servis hata kodları

14-09-2019 14:35
Dji servis hata kodları

Dji Servis Hata Kodları 


Dji servis hata kodları çoğumuzun başına gelmiştir. Peki neden bu hatalar oluyor ? Hiç düşündünüz mü ? Yada bu hataların olmasının ardından neler yaparsak dji servis işlemine gerek kalmadan kendimiz sorunu çözüme ulaştırabiliyoruz ? 
Dji servis hata kodları açıklanmadan önce tavsiyemiz tüm yazılanları dikkatli okumanız ve varsa sorularınızı ihatr destek hattından bizlere aktarmanız olacaktır. 


Dji Servis 

Hepimiz drone kullanırken kazalarla karşı karşıya gelmişizdir ve kimimiz dron kırmış, kimimiz dronumu zor kurtardım diyerek dji servis kazaları atlatmıştır. Endişelenmemek elde değil biliyoruz ama drone kullanırken dji servis hata kodlarını bilmek bir çok kazanın önüne geçerek dji servis işlemini kendi başınıza yapmanızı sağlayacaktır. 
 
Drone hataları neden oluşmaktadır ? 

Dji servis hataları genellikle bizlerin bazı prosedürleri atlaması yada aldırmayıp göz ardı etmesinden kaynaklanmaktadır. Bütün bu süreçleri doğru kontrol edebilirsek dji servis konusunda problem yaşamadığımız gibi dji servis hata kodları problemini ortadan kaldırmış oluruz. 

Sıkı bir dji servis tavsiyesi 

Drone kitapçığınızı en ince ayrıntısına kadar okuyun. Bütün dronlar bir kitapçık ile öğrenilebilir ve tecrübeli bir pilot olduğunuzda anlayacaksınız ki drone kitapçıkları ansiklopedi niteliğinde önemli bir yere sahiptir. 
 
Dji servis hata kodları nelerdir ?

CFG-ERR  
Bu hatanın sebebi yazılım güncellemesi veya dji drone kumandasının kalibre edilmesinin gerekli olduğu bir durumdur. 

VOL-LOW
Tahmin edebileceğiniz üzere voltaj düşük anlamına gelen bu mesaj drone bataryanızın veya kumandanızın şarj edilmesi gerektiğini bildirmektedir. 

SN-ERR
Bu hata dji dronunuzun seri numarasının olmadığını yada sistem tarafından bulunamadığını bildirmektedir. Satın aldığınız yer ile iletişime geçin. 
 
IMU-ERR 
Drone kazalarında önemli bir yere sahip olan meşhur internal measurement unit ağabeyimiz namı diyar ''imu'' drone dengesinin sağlanmasını önemli ölçüde gerçekleştiren sistemin adıdır ve imu bozulduysa dronunuz uçuşa başladığı andan itibaren kendini bir sağa bir sola divane aşık gibi sallayacaktır. Böyle durumlarda bizi arayın ve uzmanlık alanımız olan bu hatayı çözelim.


RX-ERR 
Bu hata sinyal ile alakalı olmaktadır ve kaynağı kumandanız olup, derhal farklı bir sinyal gönderici yani dji drone kumandası ile eşleştirme yapmanız gerektiğini bildirmektedir.

COMPASS-ERR
Drone pilotlarının en çok karşılaştığı dji servis hatalarından birisi olan compass yani drone pusula hatası, bulunduğunuz yerdeki manyetik alandan veya drone yazılımındaki bazı problemlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Bu durumda yer değiştirmeyi veya yeniden başlatmayı deneyip pusula kalibrasyonu yapabilirsiniz. Pusula kalibrasyonu nasıl yapılır öğrenmek için dji servis kalibrasyon adlı yazımızı okuyabilirsiniz. 

SD-ERR
Bu hata dji servis hata kodları arasında en yaygın olanlardandır. dji dronunuz üzerinde takılı olan sd kart yani hafıza kartının problemli olduğunu bildirmektedir. Resetlemeyi deneyebilir, yenisi ile değiştirebilirsiniz.

IN-NFZ 
Bu hata dji servis hatalarının en önemlisidir. Neden mi ? Çünkü NFZ demek No Fly Zone Yani drone uçuşuna yasa bölgedesiniz demektir. Kaçın ve kendinizi de çevrenizdekileri de kurtarın. Kurallara uygun drone uçuşu yapın.

Bütün bu hataların sonunda dji servis olarak sizlere kazasız ve dji servis hata kodları olmayan huzur dolu drone uçuşları dileriz. 





Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.