Drone Dünyasından Yenilikler

07-02-2019 16:17
Drone Dünyasından Yenilikler

Drone dünyasından yenilikler !

Hızla gelişen drone teknolojisinin yeniliklerine beraber bir göz atalım!

Drone ve Paraşüt



Bu fotoğrafta görmüş olduğumuz Profesyonel drone Dji markasına ait Inspire 2 drone modelidir. Olası bir kaza durumunda drone havadan yere doğru yaklaşırken açılacak olup drone'un düşüş esnasında kazanmış olduğu hızı ters etki yaparak yavaşlatacak olan bu paraşüt mekanizması defalarca test edilmiş ve oldukça koruyucu olduğu sonucuna varılmıştır. Dünyada drone paraşüt tasarımını en başarılı olarak satışa sunan firma ise ParaZero olmuştur. 



Bu fotoğraftada yine Dji drone markasına ait Matrice 600 Pro endüstriyel drone modeli için tasarlanmış olan bir paraşüt mekanizması görülmektedir. 
Drone kazalarını önlemek amacıyla alınan tedbirler arasında paraşüt artık daha fazla yer edinmeye başlamıştır.

 

Bilgisayar Görüşü !


Intel firmasının yüzlerce drone kullanarak yapmış olduğu bu inanılması zor görüntü kurgusu da günümüz teknolojisi drone'ların yapay zeka becerilerini ortaya koymaktadır. Gelişmekte olan drone sensörleri, engel algılama, obje tanıma, takip etme ve daha bir çok farklı işlevde kullanılmaktadır. Yapay zeka ve drone teknolojisi Bilgisayar görüşü olarak adlandırılırken gelecekte bizleri ne gibi sürprizler bekliyor bunları hayal etmek zor olmasa gerek! 

www.ihatr.com


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.