Drone Eğitimi Gerektirmeyen Dji Mavic Mini

09-12-2019 15:04
Drone Eğitimi Gerektirmeyen Dji Mavic Mini

Drone Eğitimi Gerektirmeyen Dji Mavic Mini Satışa Hazır ! 


İnsansız hava aracı kullanımının artmasıyla beraber yaygınlaşan güvenlik tedbirleri, drone kullanıcılarının eğitim ve lisans alma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. Güncel iha talimatnamesine göre, 500 gram ve üzeri drone kullanımı için yapılması gereken prosedürleri paylaşalım ; 

Satın aldığınız iha'yı kayıt edin, eğitim alın, pilot ataması yapın ve uçuş izni alın. Bunların hepsi kanuni hükümlere dayanmaktadır ve uygulanmaması durumunda cezai işlem uygulanmaktadır. Bu maddeleri tek tek açıklayalım ve ardından üzerimize düşen görevleri anlamış olalım. 

Drone Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır ? 


Satın alınan drone, satıcı tarafından seri numarası ile birlikte insansız hava aracı kayıt sistemine kayıt edilir. Ardından satış devir işleminin yapılması gerekir. Yani hem drone satan şirket hem de drone satın alan müşteri, sivil havacılık genel müdürlüğü iha kayıt sistemine üye olmak zorundadır. Üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra satıcı drone'u satar ve karşı taraf sistem üzerinden drone'u devir teslim almak için sistem üzerinden onaylar, barkod sisteminden barkod çıktısı alır ve drone üzerine yapıştırır. Böylece artık iha kullanıma hazır plakalı ticari cihaz olarak sistem kayıtlarına alınmış olur. 

Drone Eğitimi Nasıl Alınır ? 


Kullanacağınız iha ağırlığını da dikkate alarak ilgili drone eğitimini almanız zorunludur. Drone eğitimi Ticari kullanıcılar için iha 0 ve iha 1 şeklinde kategorilere ayrılmaktadır. Drone eğitimlerini aldıktan sonra, drone ehliyeti shgm iha kayıt sistemine kayıt edilir ve drone pilotu olduğunuza dair bilgileriniz iha kayıt biriminde tutulur. 



Pilot Ataması Nasıl Yapılır ? 


Kayıt edilmiş bir drone ve ehliyet sahibi bir pilot, sistem üzerinden iha seri numarasına kendi pilotluk bilgilerini ekleyerek ilgili iha'nın pilotu olarak sistemde görünür. 
Ardından alınacak uçuş izinleri için bu iki maddenin sağlanmış olması koşulu yeterlidir. 



Uçuş İzni Nasıl Alınır ?


İnternet tabanlı uçuş izin sistemi yine iha kayıt sistemi ile aynı bağlantıda yer almakta olup, iha.shgm.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlanabilir. Burada önemli olan iha pilotu, iha ehliyeti, iha kayıt işlemi ve ardından iha uçuş izni şeklinde prosedüre uygun hareket etmektir. 


Dji Mavic Mini Satın Aldıktan Sonra Neler Yapmam Gerekiyor ?


Bu drone modeline sahipseniz yukarıda bulunan maddelerden hiç birini yerine getirme zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Çünkü konumuzun en başında ne demiştik ? 500 gram ve üzeri... 
Dji mavic mini yalnızca 249 gram ağırlığındadır. Bunun en ilginç sebebi ise FAA yani amerikanın sivil havacılık genel müdürlüğünün 250 gram sınırını getirmiş olmasıdır. Yani amerika yasal sınırları aşan dji mavic mini modeli Türkiye'de de herhangi bir yasal hüküm etkisine bağlı bulunmamaktadır. 
Bizlere düşen tek şey dji mavic mini drone kutusunu açıp bataryalarımızı şarj etmek ve doyasıya drone uçurmanın tadını çıkarmak olacaktır. Bu arada bizden size bir tavsiye, yeni aldığınız dji drone modelleri ile ilgili teknik sorunlar yaşamamak adına dji servisimizi ziyaret edip kutu açılışını uzmanlarımızla yaparsanız, bu işin başlangıcından sonuna kadar gönlünüz rahat şekilde doya doya uçuş yapabilirsiniz. 








Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.