Drone Ehliyeti Eğitimi

27-06-2019 12:02
Drone Ehliyeti Eğitimi

Drone Ehliyeti Eğitimi


Sivil havacılık genel müdürlüğü talimatnamesi drone eğitimi ve drone ehliyeti alma zorunluluğu konusunda bizleri bilgilendirmektedir. 

Peki kimler drone ehliyeti almalı ? drone eğitimi nasıl veriliyor ? 


Profesyonel fotoğraf ve video çekimleri yapıyorsanız, bir şirkete bağlı drone pilotluğu yapıyorsanız, drone ehliyeti almak zorundasınız. Bunun sebebi kullanacağınız drone için drone uçuş izni almak amaçlı tanınan tek belgenin drone ehliyeti olmasıdır. Drone ehliyeti eğitimi alan tüm drone pilotları drone ehliyetini göstererek drone uçuş izni alabilirler. 
 

Drone ehliyeti hangi drone modelleri için gerekli ?


Drone ehliyeti 500 gram ve üzeri tüm drone modelleri için zorunludur.
Genellikle fotoğraf ve video çekimleri için kulanılan drone modelleri 500 gram üzeri olup ticari drone kullanımı kategorisinde bulunmaktadır. 

Drone ehliyeti yabancı ülkelerde geçerli midir ?



Şuan için ne yazık ki hayır demek durumundayız. Türkiye'de alınan drone ehliyeti FAA yani Federal Aviation Administration tarafından tanınmamaktadır. Fakat ilerleyen zamanlarda bu durum belkide farklı olabilir. Şuan için drone ehliyeti tüm Türkiye'de geçerlidir. Drone ehliyeti eğitimi sonunda tüm katılımcılar drone ehliyeti sahibi olup resmi drone pilotu olmaya hak kazanacaktır. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.