Drone Hangi Parçalardan Oluşur

11-02-2019 18:10
Drone Hangi Parçalardan Oluşur

Drone Hangi Parçalardan Oluşur ? 

Drone elektronik ve mekanik hareketli ve hareketsiz parçaların belirli mühendislik prensiplerine göre hesaplanıp dizilmesi ile oluşur, fakat drone parçalarının hepsini tamamıyla birleştirmiş olsak da drone uçmadan önce drone parçalarının birbiri ile olan elektronik ve mekanik bağlantılarını drone temel prensiplerine göre ayarlamak gerekir. 

Drone Temel Prensipleri Nedir ?



Drone temel prensipleri örneğin ; 4 adet drone motorunun her bir motorun dönüş yönüne göre sıralandırılması veya drone gövdesi üzerinde gps modülünün hangi yöne göre konumlandırılacağı gibi konuları içerisinde barındırmaktadır. Temelde quadcopter dediğimiz 4 pervaneli drone olarak adlandıracağımız insansız hava aracı şöyle özetlenebilir ; 


drone


Fotoğraf da görülen drone 4 pervaneli quadrotor X drone gövdesi dizaynına sahiptir. Dji markasının tüm 4 pervaneli drone modelleri quadrotor X gövde dizaynına sahiptir. Quadrotor X gövdede en temel esas ikişerli olarak motor yönlerinin aynı olmasıdır yani CW olarak kısaltılan clockwise ''saat yönü'' ve CCW olan counter clockwise yada bazen anti-clockwise olarak geçen ifadelerdir. Burada anlamamız gereken motorların çapraz olarak oluşturduğu kuvvet havanın ters yöne itilmesini sağlar ve böylece drone havada sabit kalma işlevini gerçekleştirir. 

Parçaların Birbirine Göre Ayarlanması Ne Demek ?


Her drone bir setup işlemine ihtiyaç duyar. Bu işlemin anlamı drone kumandasının ayarlarının yapılması, drone yazılım ayarlarının yapılması, ve tabi en başta drone mekanik ayarlamalarının yani vidalarının sıkılması gibi temel işlemlerin tamamlanmasıdır. Drone setup işlemleri modele göre değişken olup belli başlı temel prensiplere sahiptir. Fakat bazı drone modelleri o kadar kapsamlıdır ki yazılım bilgisinin iyi olması, meraklı ve araştırmayı seven birinin sabırla uğraşması gerekmektedir. Kimi drone pilotları sabaha kadar uğraştım fakat yinede uçmadı gibi tatlı hikayelerle ihatr yetkililerine ulaşmaktadır. Tabi ki seve seve yardımcı olmaya hazırız. 

Drone Uçurmak Zor mu ?



Drone uçurmak zor, fakat ihatr drone eğitimi ile drone uçurmayı oldukça kolay şekilde öğrenebilir ve drone ehliyeti alabilirsiniz. 

Yazımıza Başlarken Gördüğünüz Fotoğraf da Hangi Parçalar Mevcut ? 


TX : Drone verici ünitesi
RX : Drone alıcı ünitesi
FC : Drone anakartı
MOTORS : Drone motorları
PDB : Drone güç dönüştürücü modül
ESC : Drone elektronik hız kontrol ünitesi
VTX : Drone video aktarım verici modülü 
FRAME : Drone gövdesi
FPV CAMERA : Drone görüntü kaydedici kamera
PROPELLERS : Drone pervaneleri
ANTENNA : Drone anteni 
FPV GOGGLES : Drone Gözlüğü
LIPO BATTERY : Drone lityum polimer batarya

Kazasız uçuşlar :))






















IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.