Drone ile Köprü Denetleme

26-12-2019 23:07
Drone ile Köprü Denetleme

Drone ile Köprü Denetleme Nedir ?


Amerikan Havacılık idaresi son günlerde ulusal bilincin kuvvetlenmesi adına drone ve güvenlik konuları üzerine yoğun çalışmalar yapıyor. 
Bu bağlamda drone'ların iş sahalarında nasıl güvenli kullanıldığına dair örnekleri topluyor. Drone ve güüvenlik konusunda en somut örneklerden birisi dünyaca ünlü intel firmasından geliyor. 

Köprü Denetleme Nasıl Yapılır ?


Altyapı denetimleri zaman alıcı, tehlikeli ve maliyetli olabilir. Söz konusu altyapı, eyaletler arası Ohio Nehri boyunca uzanan 8 şeritli bir köprü olduğunda, zorlu çalışma koşulları ve pratik zorluklar yaşanabilmektedir. 

Yakın zamanda yayınlanan bir örnek çalışmada Intel, Michel Baker International'daki mühendislerle ortaklaşarak Daniel Carter Sakal Köprüsü'nün son muayenesi sırasında drone'u nasıl kullandıklarını özetliyor.

Geçen yıl, Michael Baker International Profesyonel Mühendis ve UAS Operasyonları Lideri Alicia McConnell, köprünün denetimini yapan bir ekibe liderlik etti. Ekip hem geleneksel yöntemlere hem de Intel'in Falcon 8+ drone'una güveniyordu.

Donanım, Intel'in Görev Kontrolü uçuş planlama yazılımı ile birlikte zamandan, paradan tasarruf sağlayan ve daha güvenli ve daha doğru bir denetim süreci sağlayan bir kombinasyonda kullanıldı.


Tipik olarak köprü denetimleri, halat erişimi ve sınırlı alan erişim teknikleri kullanılarak cesur mühendis ekipleriyle gerçekleştirilir. Veriler genellikle çizimler, fotoğraflar ve eskizlerle elde edilir. Süreç güvenilir olmayabilir, ilerlemeyi etkili bir şekilde izlemek için tekrarlanması zor ve iletişimde yetersiz olabilir.

Her gün kullanımda olan hayati altyapıyı denetlemenin getirdiği pratik zorluklar da var.

Minnesota Ulaştırma Bakanlığı Devlet Köprüsü Müfettişi Jennifer Wells, "Özellikle trafikte çok fazla kısıtlamamız var - şeritleri çok sık kapatmamıza izin verilmiyor” diyor.

"Müfettişlerin doğru veri elde etmek için görmek istedikleri öğelere yaklaşmadıklarını fark ettik. Bu nedenle, bir köprünün rehabilitasyon zamanı geldiğinde, denetim verileri doğru değildi deniliyor.

Kentucky Eyaleti Ulusal Köprü Muayene Standartları Bürosunda Erin Van Zee, "Geçmişte teftişin kalem eskiz kayıtlarımızla bunları veri tabanımıza yükleyeceğiz.” Dedi.
 
Intel'in drone veri toplama işlemlerini gerçekleştirirken, teknoloji devinin görev planlama uygulaması ve bulut yazılımı denetimlerin tekrarlanabilir olmasını ve öngörülerin hızla yüzeye çıkmasını sağlıyor.

Vaka çalışmasında Intel GM GM Drone Grubu Başkan Yardımcısı Anil Nanduri, şirketin gelecekteki vizyonunu genişletiyor ve Intel'in dronlar ve akıllı yazılımlarla 'veri merkezli' işletmelere nasıl hizmet edeceğini anlatıyor.

"Intel, odağını veri merkezli işletmelere dönüştürüyor” diyor. "Bugün veriler telefonlarımızdan ve diğer tüketici cihazlarımızdan geliyor. İlerledikçe, otonom robotlar, arabalar, hatta dronlar gibi makinelerden gelecek. Çok miktarda veri üretebilirler.
 
"Denetimler için drone teknolojisini kullanarak, zaman içinde izleyebileceğimiz gerçek dünyanın dijital bir ikizini oluşturabiliriz. İnsanlar verileri otomatikleştirebilir, işbirliği yapabilir, yapay zeka ve makine öğrenimini otomatikleştirmek ve değişiklikleri aramak için kullanabilir. Bu, geleceğin iş akışını bugünkü görünümden çok farklı kılacak. ”

Drone operatörlüğünün gün geçtikçe önemli bir konuma geleceğini vurgularken, drone eğitimi almak gerektiğininde altını çiziyoruz.




Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.