Drone Nedir ?

05-02-2019 13:53
Drone Nedir ?

Drone Nedir ? 

 

Son zamanlarda drone kullanımı hızla artmaktadır, drone insan hayatında önemli bir yere sahiptir.
 

Drone'un Hayatımızda ki yeri ;

 
 
Artık sokakta yürürken kafamızın üstünde uçan arı misali ses çıkaran drone'lar görmek mümkün.
Drone kelime kökeni olarak ingilizce ''Erkek arı'' anlamına gelmektedir.

Drone kelimesinin Türkçe de Multikopter, İnsansız hava aracı gibi drone ismini ifade etmek için kullanılan karşılıkları mevcuttur. Drone batarya ile çalışan ve en az 3 pervaneden oluşan bir insansız hava aracıdır. Drone türleri tricopter, quadcopter, hexacopter, octocopter gibi drone pervane sayısına göre farklı isimler almaktadır.

Drone bir hava aracıdır ve temelde fotoğraf ve video çekmek gibi işlevlere sahiptir. Drone kullanımı bir drone kumandası ile yapılır.

Bazı drone türlerinin uçuşu, kumandasız drone uygulaması veya bilgisayardan yapılan drone yazılımları ile yine bir drone pilotu tarafından gerçekleştirilir.

Drone kullanmak isteyen drone pilotu adaylarımız için drone seviyesi bazında kategorileri açıklayalım ;
Başlangıç seviyesi drone , yani drone kullanmaya yeni başlayacak olan drone pilotlarının seçmesi gereken mini drone veya başlangıç seviyesi drone olarak adlandırılan drone türüdür. Profesyonel seviye drone , yani drone kullanmayı öğrenmiş drone pilotları için uygun olan drone türüdür. Günümüzde bir çok farklı drone markası ve drone modeli mevcuttur fakat bunlardan en bilinen marka dji markasıdır.

ihatr olarak dji ürünlerini satmakta ve eğitim ile teknik desteğini sağlamaktayız. Drone nedir konusunda sizlere basit ifadeyle bilgi vermek istedik, drone dünyası hakkında sizlere faydalı bilgiler sağlamak için drone bloglarımızı takip edin ! 

www.ihatr.com


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.