drone tamir fiyatları

19-11-2019 14:38
drone tamir fiyatları

Drone tamir fiyatları nasıl belirlenir ? 


Öncelikle drone hangi parçalardan oluşur onu hep birlikte inceleyelim, ardından drone tamir fiyatları nasıl belirlenir sizlere fikir verelim. 

Drone Gövdesi 

Tamiri en zor parça diyebiliriz, hatta bazen tamir edilemeyip yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Drone gövdesi plastik, karbon, metal, 3D printer baskı malzemesi gibi bir çok farklı malzemeden olulmaktadır. Bu malzemelerin kalitesi, tasarımı, sağlamlığı, drone ekimpanlarının dizilişine göre ve drone'un kullanım amacına göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse, Dji dron modellerinde kullanılan drone gövdesi genellikle sert plastikten üretilmiştir, bunun sebebi dronların kullanıma hazır ve kapalı sistemler halinde satışa sunulmuş olmasıdır. Hal böyle olunca drone gövdesi tamir edilemiyor ancak kazalarda bir o kadar da koruyucu oluyor. Dronların içerisinde bulunan anakart, kamera ekipmanları, alıcı verici sistemleri gibi bir çok parça drone gövdesi sayesinde korunmuş oluyor. Dji drone gövde fiyatları yaklaşık olarak 500 lira ile 1000 lira arasında değişmektedir. Ayrıca dji marka dronların gövde değişim işlemleri drone tamir fiyatlarını arttırmaktadır. Bunun sebebi de işçilik maliyeti dediğimiz olaydır. 
 
Drone Elektronik Sistemleri 
 
Dronlar bir çok farklı ekipmanın bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Bir drone kullanım amacı neyse ona hizmet edebileceği maksimum donanımla tasarlanmaktadır. Drone elektronik sistemlerinin içeriğinde çok fazla detaya inmemekle birlikte ne gibi ekipmanlar bulunur sıralayalım ; Drone motorları, drone elektronik hız kontrol üniteleri, drone anakartları, drone otopilot sistemleri, drone alıcı verici sistemleri, drone bataryaları, drone led ve uyarı sistemleri, drone gps sistemleri ve benzeri. Bu sistemlerin her biri kalitesine ve özelliklerine göre farklı fiyatlarda olup başlangıç için örnek olarak, 200 liradan başlayıp 10 bin liraya kadar ulaşabilmektedir. Bu parçaların tamirleri genelde pek mümkün olmadığından mecburen yenisi ile değişitirilmeleri gerekir. 

Drone Tamir Fiyatları 

Yukarıda saymış olduğumuz ekipmanlar ve tamir süreçlerini gerçek örneklerle canlandıralım. Servisimize gelen bir drone ilk önce genel kontrol dediğimiz gözlem esasına dayanır. Üzerinde kırılma, kablolarda yanma, kopma ve benzeri durumlar olmuş mu, drone orjinalinde olması gereken parçaların hepsi üzerinde mi yoksa kaza sırasında drone'dan ayrılıp etrafa dağılmış yada kaybolmuş durumda mı. Çalışır aksamların birbiriyle uyumluluk kontrolü. Bataryada herhangi bir darbe veya fonksiyon bozulması var mı. Bu gibi genel kontrol esaslarına uygun teknik incelemeler yapıldıktan sonra servis raporu için ilk aşama tamamlanır ve yazılır. Bu incelemelerin ardından drone tamir fiyatları için en önemli olan gerekli parçalar listesi hazırlanır, burada temel alınacak ilke bir parçanın yenisi ile değişitrilip tekrar sistem testi yapılması şeklinde olmak zorundadır. Bazen yeni takılan parçalar yazılım uyuşmazlığı sebebiyle veya donanım problemleri sebebiyle drone sistemine uyum sağlamamaktadır. Bu gibi durumlarda teknik ekibimiz farklı çözümler denemektedir. 
Kullanılan parçaların barkodları servis kontrol formuna dikkatlice işlenmelidir. Ardından Müşteriye masraf bilgisi verilip onay alınmalıdır. En son aşama olan teslimat süreci nasıl gerçekleşir açıklayalım ; 

Drone tamiri sonrası müşterimiz dji servis ofisimize gelerek tüm ekipmanlarını bize teslim ettiği gibi teslim alır ve ardından, Kurbağalıdere Caddesi Altunel iş hanı No 51-53 Kadıköy bölgesi dji servis test alanımıza gidilir. Burada drone çalıştırılarak, müşterimizin özellikle çalıştığını görerek teslim alması sağlanır. Tüm bu işlemler sonucu masraf ödemesi alınır ve drone teslim edilir. Memnuniyet esas prensip ilkemiz olmaktadır ve drone tamir fiyatları makul seçeneklerle sunulmaktadır. 






Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.