iha 0 iha 1 nedir

13-03-2019 09:16
iha 0 iha 1 nedir

iha 0 iha 1 nedir 


Drone ehliyet, drone eğitimi yani insansız hava aracı lisans türleri olan iha 0 ve iha 1 nedir ? iha insansız hava aracı kısaltması olup drone ehliyeti türleri iha 0 iha 1 ve iha 2 iha 3 seklinde sınıflandırılmaktadır. 

iha 0 


iha 0 drone ehliyeti, 500 gram dahil en fazla 4 kg ağırlıktaki drone türlerini kullanmanıza izin veren drone ehliyeti türüdür. 

iha 1 


iha 1 drone ehliyeti, 500 gram dahil en fazla 25 kg ağırlıktaki drone türlerini kullanmanıza izin veren drone ehliyeti türüdür. 
iha 0 ve iha 1 sonrasında iha 2 ve iha 3 eğitimleri gelmektedir. Bu tür 2 ve 3 sınıfında bulunan drone ehliyeti eğitimleri yaklasık 2 hafta sürmektedir. Maliyeti ise 5000 lirayı ve bazen daha üst limitlerini bulmaktadır. 

Hangisini Almalıyım 


Haliyle kullandığınız drone türüne göre bir drone ehliyeti almak mantıklı olacaktır. Ancak bu işe gönül verdim diyorsanız, tabi ki iha 2 ehliyetini de alıp askeri sınıf drone ehliyeti sahibi olabilirsiniz. 
iha 2 drone ehliyeti, radyo kontrollü model helikopter yani döner kanat iha dediğimiz yüksek kaldırma kapasitesi olan, büyük insansız hava araçlarının pratik kullanımının dahil olduğu drone ehliyeti programı ile alınır. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.