izinsiz drone uçurma cezası

01-08-2019 11:34
izinsiz drone uçurma cezası

izinsiz drone uçurma cezası


para cezası veya hapis cezası şeklinde farklı yaptırımlarla sonuçlanabiliyor. Drone uçurma izni alarak drone ehliyeti sahibi drone pilotları sorunsuz uçuş yapabilirler, böylece drone kullanıcıları kendilerini ve çevresindeki insanların hayatını tehlikeye atmaktan kurtulmuş olur. Drone pervaneleri çok hızlı dönmektedir. Özellikler 500 gram üzeri drone modelleri olarak nitelendirdiğimiz, iha 0 ve iha 1 sınıfı insansız hava araçları ciddi riskler oluşturmaktadır. 

izinsiz drone uçurma cezası almamak için sırasıyla yapmamız gerekenleri sıralayalım ; 

öncelikle iha ağırlığını tespit edin. drone 500 gram ve üzeri ağırlığa sahipse mutlaka sivil havacılık genel müdürlüğü insansız hava aracı kayıt sistemine iha kayıt işlemini yapın. 
Drone kullanımı ile ilgili yasaların bulunduğu resmi mevzuatı okuyun. Bu mevzuata shgm resmi adresinden ulaşabilirsiniz. 
Talimatı dikkatlice okuduktan sonra ilgili drone eğitimi türleri arasından bir seçim yapın ve drone ehliyeti alın. 
iha 0 ve iha 1 ehliyeti almak için eğitimlere katılın. 
drone eğitimi aldıktan sonra sivil havacılık genel müdürlüğü resmi web sitesinden drone uçuş izni başvurusu yapın. 
Drone uçuş izni almak için NOTAM olarak bilinen ve ingilizcede Notice To Airman olarak geçen havacılık haritasını mutlaka inceleyin. Böylelikle iha uçuş izni alırken drone uçuşa yasak bölgeler hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Bunlara dayanarak, izinsiz drone uçurma cezası almamanızı temenni eder, iha kayıt işlemini yapan, drone ehliyeti alan, drone uçuş izni alan bilinçli bir pilot olmanız dileğiyle saygılarımızı sunarız. 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.