Online Drone Eğitimi

11-05-2021 17:14
Online Drone Eğitimi

 

Online Drone Eğitimi Nedir ?


Teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde, online drone eğitimi, dünya çapında birçok kurumun kurs tekliflerinin önemli bir parçasıdır. 

 

Dünyanın en iyi kurumlarından bazıları tarafından sunulan online drone eğitimleri, örgün öğrenmenin heme hemen her boyutunu mobil cihazlar üzerinden erişime uygun hale getiriyor.

Teknolojideki gelişmeler artık öğrencilerin sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşirken, dersleri izlerken ve konuya özel tartışmalara katılırken tamamen çevrimiçi çalışmasına izin veriyor.

Bazıları çevrimiçi öğrenmenin daha yüksek düzeyde bir öz motivasyon gerektirdiğini düşünürken, kurumlar eğitim desteğinin öğretmen geri bildirimi kadar önemli olduğunun farkındadır ve öğrencilerinin kampüste alacakları desteği almalarını sağlamak için büyük özen gösterirler.



Online Drone Eğitimi



  • Çevrimiçi kurslara kaydolan tüm öğrencilerin neredeyse yarısı sadece  uzaktan eğitim yoluyla eğitilir 
  • Öğrencilerin% 85'i çevrimiçi öğrenmenin geleneksel sınıf deneyimiyle aynı veya ondan daha iyi olduğunu düşünüyor




Kaynaklar


Genel olarak, online drone eğitimi programı alırken aşağıdaki gibi kaynaklarla karşılaşabilirsiniz ;

 

  • E-Kitaplar;
  • Dergiler;
  • Videolar;
  • Kaydedilen dersler;
  • Sınavlar;
  • Tartışma forumları
  • Canlı Soru-Cevap oturumları
  • Röportajlar


Online drone eğitimi için size sunulan kaynaklar, çevrimiçi programınızı aldığınız kuruma bağlı olacaktır. Bazı çevrimiçi öğrenme programları, fiziksel ders kitaplarını posta yoluyla önceden sipariş etmenizi gerektirebilir, ancak bunlar genellikle e-Kitaplar ve yalnızca çevrimiçi dağıtım yöntemleri lehine aşamalı olarak kaldırılmaktadır. 

% 100 çevrimiçi kaynakları kullanmaya geçiş yapmış olan kurumlar için öğrenciler, derslere, sınavlara veya yüz yüze tartışma oturumlarına katılmak için seyahat etmeye gerek kalmadan en son teknolojik kaynakların bir kombinasyonunu kullanarak eğitim almayı bekleyebilirler!


Çevrimiçi bir öğrenim programı alarak, kurumunuzda resmi olarak kayıtlı bir öğrenci olacaksınız ve kurumunuzun dijital kütüphanesi, öğrenim yönetim sistemi , öğrenci birliği üyeliği ve daha fazlası gibi kampüste bir öğrenci ile aynı kaynaklara erişebileceksiniz.  Çevrimiçi bir derece, kampüste bir derece programı almaya benzer, ancak kendi çalışma programınızı yönetme özgürlüğüne sahipsiniz. 


Okulunuz ve kurs eğitmeniniz her bir kursun formatını belirleyecek ve kursunuza veya programınıza en uygun sunum yöntemlerini seçecektir. Ticari bir drone pilotu adayının çevrimiçi olarak başarılı bir şekilde öğrenmek için ihtiyaç duyduğu her şey içeriklerle fazlasıyla mevcut olacaktır.


online drone eğitimi sizin için tamamen yeni bir deneyim olabilir. Daha geleneksel bir öğrenme geçmişinden geliyorsanız, çevrimiçi öğrenme yolculuğunuzda karşılaşabileceğiniz kaynaklardan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi keşfetmek için blog yazımızı okumaya devam edin!  


  • e-Kitaplar, ders kitapları ve dergiler

Bu yazılı materyaller, çevrimiçi öğrenirken alacağınız hemen hemen her kursta temel kaynaklardır.


Her kurs için okuma listesini kullanarak veya kurs eğitmeninizin tavsiyesi üzerine, literatürdeki konuları okumak ve anlamak için ihtiyacınız olan zamanı ayırmanız gerekecektir. Bu ortamı (özellikle e-Kitaplar) kullanmanın ana avantajı, tamamen taşınabilir olmaları ve hareket halindeyken bilgisayarınızdan, telefonunuzdan veya tabletinizden çalışmanıza izin vermesidir. 


Bir kursu veya programı araştırırken, ders kitaplarınızın öğrenim ücretlerinize dahil olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın! Ders kitaplarınız için fazladan ödeme yapmanız gerekebilir veya bunlar kurumunuzun kütüphanesinde e-Kitap olarak mevcut olabilir. 


  • Kaydedilen dersler

Görece kısa bir sürede büyük miktarda bilgiyi özümsemenin temel bir yolu olan dersler, çevrimiçi ve kampüs temelli öğrenmenin temelidir. Çevrimiçi öğrenme ile, çalışma odanızdan veya ofisinizden rahatlıkla iha eğitimi için tüm derslere katılabilirsiniz! 



Yapabiliyorsanız, dersleriniz boyunca notlar alın; bu, sınavları ve kursunuz boyunca tamamlamanız gereken tüm ödevleri incelemeyi kolaylaştıracaktır. 


  • Etkileşimli oturumlar

Bir çevrimiçi eğitim sağlayıcısının karşılaştığı en büyük zorluk, kampüs içi kurumların kolayca sağlayabileceği yüz yüze etkileşimin ve yüz yüze görüşmelerin nasıl kopyalanacağıdır.


Çözüm? Çevrimiçi derece programları, size ihtiyacınız olan diğer öğrenciler ve eğitmenlerle etkileşimi sağlamak için genellikle tartışma forumları ve etkileşimli soru-cevap oturumlarının bir kombinasyonunu kullanır. 



Çevrimiçi bir tartışma forumuna veya etkileşimli bir oturuma başlamadan önce, kuralları ve gereksinimleri okuduğunuzdan emin olun; bazı kurumlar, minimum kelime sayısına sahip yazılar oluşturmanızı isteyebilir.




Kurs veya modülün öğrenme kaynakları, kurumun çevrimiçi öğrenme ortamı veya platformu aracılığıyla sağlanacaktır. Öğrenme platformu, kullanılan yazılıma bağlı olarak değişecektir, ancak genellikle öğrencilerin kişisel bilgisayarlarından, cep telefonlarından veya tabletlerinden erişebilecekleri merkezi bir çevrimiçi platformdan oluşacaktır.

Tamamen çevrimiçi olarak barındırılan kaynakları kullanmanın en büyük avantajlarından biri, sonsuz esnekliktir!

Çevrimiçi bir öğrenci olarak, istediğiniz zaman kurs bilgilerinize erişmeyi ve ödevlerinizi tamamlamayı seçebilirsiniz. Bu tarz drone eğitim sistemleri, çalışma sürenizi işinize, ailenize ve diğer taahhütlerinize göre ayarlamanıza olanak tanır. 





Online Drone Eğitimi Sonuçları Nasıl Değerlendirilir?

 

Çevrimiçi olarak bir derece programı veya bireysel bir ders alan öğrenciler, ders materyalleri hakkındaki anlayışlarını değerlendirmek için çalışma süreleri boyunca düzenli aralıklarla test edilecektir.


Çevrimiçi eğitime yeni başlayanlar için bu süreç korkutucu olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok! Çevrimiçi kurumlar deneyimli profesyonellerdir, değerlendirmelerinizin adil, rahat olmasını ve öğrenme deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmasını sağlarlar. 


Çevrimiçi bir derece programı veya kursu alırken karşılaşmanız muhtemel değerlendirme türlerini keşfedin: 


  • Bireysel Ödevler

Bunlar muhtemelen öğrencilerin en çok deneyime sahip olacağı değerlendirme yöntemidir. Her ödev için konunuzu, son tarihinizi ve kelime sayınızı alacaksınız. Kurs eğitmeniniz tarafından belirlenen sınırlar içinde yapılandırılmış, gerekçeli bir argüman oluşturmanız istenecektir. 


  • Tartışma faaliyetleri

Arkadaşlar ve meslektaşlar arasındaki yüz yüze tartışmalar, hepimizin her gün yaptığı bir şeydir. Bununla birlikte, çevrimiçi bir akademik tartışma, farklı beceriler gerektirir ve çevrimiçi öğrenme yolculuğunuza ilk başladığınızda doğal olarak gelmeyebilir. Endişelenme, asılacaksın!


Bu faaliyetler kuruma göre farklılık gösterecektir, ancak kurs eğitmeniniz genellikle her tartışmaya bir soru veya tartışma konusu ile başlayacaktır. Öğrencilerin daha sonra konuyu araştırmaları ve kendi bilgi ve anlayışlarını gösteren göreve yanıtlarını göndermeleri gerekir. Çoğu zaman, diğer öğrenciler tarafından gönderilen fikir ve görüşlerle bir tartışmaya girersiniz. 


  • Dergi etkinlikleri

Tartışma panoları gibi, günlük etkinlikleri de çevrimiçi kurslara özgü olma eğilimindedir. Günlük girişi, gözden geçirilen dönem boyunca öğrendiklerinizi ve gelecekte öğrendiklerinizi nasıl uygulayacağınızı size geri yansıtma fırsatı veren sürekli bir güncellemedir. Çevrimiçi öğrenme sınıflarda gerçekleşmez ve günlük girişleri, kurs eğitmenlerinin kursta nasıl ilerlediğinizi ve doğru alanlarda bilgi kazanıp kazanmadığınızı kavramaları için basit yollardır. 


Diğer ödevlerden farklı olarak, günlük girişlerinde öznel, kişisel bir yazı stili kullanmak ve kendinize birinci şahıs olarak atıfta bulunmak kabul edilebilir. "Geçen hafta, nasıl yapılacağını öğrendim" diye düşünün. Dergi kayıtları genellikle gereklidir, ancak notlandırılmamış - gerçek olun! 


  • Sınavlar

Sinir bozucu olsalar da, sınavlar öğrenmenizi test etmenin önemli bir yoludur.


Kurumlar, öğrencilerin sınavlarını kendi seçtikleri bir yerde kendi kişisel bilgisayarlarında tamamlamalarına izin vermeyi seçebilirler. Öğretmenlerin sanal bir sınavı veya testi denetleme yolu olmadığından, bunlar genellikle açık kitap ve açık nottur. Uygulanabilir bir alternatif olarak, birçok kurum, bir deneme veya final ödevi şeklinde 'eve götürme' sınavlarını tamamlama seçeneği sunacaktır. Bazı kurumlar, yeni web sayfalarını ziyaret edip etmediğinizi izlemek için sanal danışmanlar gibi sınav yazılımlarını veya araçları kullanabilir. 



Çevrimiçi öğrenme, daha kolay öğrenme anlamına gelmez!  Çevrimiçi kurumlar, gerçek mekanda faaliyet gösteren kurumlarla aynı mükemmellik standartlarına bağlı kalmalıdır. Çevrimiçi öğrenme teknolojisi geliştikçe, sanal kurumlar hile ve / veya intihali önlemek için dijital süreçleri mükemmelleştirdi. 


Kurs eğitmenleri ve çevrimiçi kurumlar, çevrimiçi bir kursta kopya çekmenin neredeyse imkansız olmasını sağlamak için çok çalışır. Gelişmiş intihal tespit yazılımını kullanarak, sınavlardan ödevlere kadar çevrimiçi kursunuz için yaptığınız tüm gönderimler, intihal önleme yazılımı kullanılarak elektronik olarak incelenir ve ardından eğitmeniniz tarafından ek kontrollere tabi tutulur.



Akreditasyon kuralları ve çevrimiçi bir kurumun öğrencilere vermesine izin verilen nitelik türleri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir: 


  • Çevrimiçi kurumun bulunduğu ülke; 
  • Kurum kamu veya özel ise; 
  • Kurumun resmi unvanı - üniversite, okul, akademi vb; ve
  • Kurumun sunduğu program türü - derece, sertifika, yeterlilik. 


Öğrenciler, çevrimiçi öğrenmeyi tüm derece programlarını incelemek, kariyerlerinde bir sonraki adımı atmak için belirli sertifikalar almak veya çevrimiçi olarak mevcut olan pratik bir yeterlilik peşinde koşmak için kullanırlar. 


Ne olursa olsun  neden  sen, okuyan olacağım okul türünün tam bir anlayışa sahip olduğunu ve sundukları nitelikleri kaydolmadan önce ülkenizde veya gelecekteki işverenler tarafından tanınacak nasıl temin çevrimiçi öğrenmeye arıyoruz! 


Birçok çevrimiçi kurum, çevrimiçi programlarını oluşturmak ve sunmak için kampüs temelli üniversitelerle ortaklık kuracaktır. Bu, çevrimiçi bir kurumun çevrimiçi bir sağlayıcının sunabileceği özel bilgi ve teknolojiden yararlanmasını sağlarken, çevrimiçi kurum daha sonra tuğla ve harç kurumu aracılığıyla doğrulanmış derece kursları sunabilir. 


Çevrimiçi çalışmayı düşünen öğrenciler, yalnızca kampüs tabanlı kurumlar tarafından verilen 'gerçek' derecelerle ilgili eski moda fikirlerle caydırılmamalıdır. Aslında, birçok işveren artık çevrimiçi (ve yarı zamanlı) çalışmanın büyük miktarda özveri ve bağlılık gerektirdiğini kabul ediyor.



Online Drone Eğitimi Program İçerikleri Örnek ;

Hava Durumunun Drone’ların Performansı Üzerindeki Etkileri

 

Bu bölüm, drone ağırlığı, atmosferik koşullar, pist ortamı ve bir hava taşıtına etki eden kuvvetleri yöneten temel fiziksel yasalar dahil olmak üzere uçak performansını etkileyen faktörleri tartışmaktadır.

Atmosferin özelliklerinin performans üzerinde büyük bir etkisi olduğundan, iki baskın faktörü gözden geçirmek gerekir - basınç ve sıcaklık.

Yoğunluk Rakım Standart olmayan atmosferde aerodinamik performansı ilişkilendirmek için daha uygun terim yoğunluk irtifasıdır , belirli bir hava yoğunluğu değerine karşılık gelen standart atmosferdeki irtifa. Havanın yoğunluğu arttıkça (daha düşük yoğunluk irtifası), drone performansı artar. Tersine, hava yoğunluğu azaldıkça (daha yüksek yoğunluk irtifası), drone performansı düşer. Hava yoğunluğundaki bir azalma, yüksek yoğunluklu bir irtifa anlamına gelir; hava yoğunluğundaki bir artış, daha düşük bir yoğunluk yüksekliği anlamına gelir. Yoğunluk irtifası, drone performansı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Hava yoğunluğu rakım, sıcaklık ve nemdeki değişikliklerden etkilenir. Yüksek yoğunluklu rakım ince havayı ifade ederken, düşük yoğunluklu rakım yoğun havayı ifade eder. Yüksek yoğunluklu bir irtifa ile sonuçlanan koşullar, yüksek rakımlar, düşük atmosferik basınçlar, yüksek sıcaklıklar, yüksek nem veya bu faktörlerin bazı kombinasyonlarıdır. Daha düşük rakımlar, yüksek atmosferik basınç, düşük sıcaklıklar ve düşük nem, düşük yoğunluklu rakımın daha çok göstergesidir.


Basıncın Yoğunluğa Etkileri

 

Hava bir gaz olduğu için sıkıştırılabilir veya genişletilebilir. Hava sıkıştırıldığında, belirli bir hacmi daha fazla miktarda hava kaplayabilir. Tersine, belirli bir hacimdeki hava üzerindeki basınç azaldığında, hava genişler ve daha büyük bir yer kaplar. Yani, daha düşük bir basınçtaki orijinal hava sütunu daha küçük bir hava kütlesi içerir. Yani yoğunluk azalır. Aslında yoğunluk basınçla doğru orantılıdır. Basınç iki katına çıkarılırsa yoğunluk iki katına çıkar, basınç düşürülürse yoğunluk da artar. Bu ifade yalnızca sabit bir sıcaklıkta doğrudur.

Sıcaklığın Yoğunluğa Etkileri


Bir maddenin sıcaklığını artırmak, yoğunluğunu azaltır. Tersine, sıcaklığın düşürülmesi yoğunluğu artırır. Bu nedenle, havanın yoğunluğu sıcaklıkla ters orantılı olarak değişir. Bu ifade yalnızca sabit bir baskıda doğrudur.

 

Atmosferde hem sıcaklık hem de basınç irtifa ile azalır ve yoğunluk üzerinde çelişkili etkiler yaratır. Bununla birlikte, irtifa arttıkça basınçtaki oldukça hızlı düşüş genellikle baskın etkiye sahiptir. Bu nedenle pilotlar, yoğunluğun irtifa ile azalmasını bekleyebilirler.

Nemin (Nem) Yoğunluğa Etkileri

Önceki paragraflar, mükemmel kuru havanın ön varsayımına dayanmaktadır. Gerçekte, asla tamamen kuru değildir. Atmosferde asılı kalan az miktarda su buharı önemsiz olabilir.

Su buharı havadan daha hafiftir; sonuç olarak nemli hava kuru havadan daha hafiftir. Bu nedenle havanın su içeriği arttıkça hava yoğunluğu azalır, yoğunluk irtifası artar ve performans düşer. Belirli koşullar altında maksimum miktarda su buharı içerdiğinde en hafif veya en az yoğundur.

 

Bağıl nem olarak da adlandırılan nem, atmosferde bulunan su buharı miktarını ifade eder ve havanın tutabileceği maksimum su buharı miktarının bir yüzdesi olarak ifade edilir. Bu miktar sıcaklığa göre değişir; ılık hava daha fazla su buharı tutabilirken, daha soğuk hava daha az tutabilir. Su buharı içermeyen mükemmel kuru havanın bağıl nemi yüzde sıfır iken, daha fazla su buharı tutamayan doymuş havanın bağıl nemi yüzde 100'dür. Tek başına nem, genellikle yoğunluk irtifası ve uçak performansının hesaplanmasında önemli bir faktör olarak görülmez; ancak katkıda bulunur.


Performans, bir uçağın onu belirli amaçlar için yararlı kılan belirli şeyleri başarma yeteneğini tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

 

Performanstan en çok etkilenen ana faktörler, kalkış ve iniş mesafesi, tırmanma hızı, tavan, yük, menzil, hız, manevra kabiliyeti, denge ve yakıt ekonomisidir.

Tırmanış Performans Faktörleri

Ağırlık, irtifa ve konfigürasyon değişiklikleri aşırı itme gücünü ve gücü etkilediğinden, tırmanma performansını da etkiler.

Tırmanma performansı, doğrudan aşırı itme veya aşırı güç üretme yeteneğine bağlıdır.

 

Ağırlığın uçak performansı üzerinde çok belirgin bir etkisi vardır. Bir uçağa ağırlık eklenirse, belirli bir irtifayı ve hızı korumak için daha yüksek bir hücum açısında (AOA) uçması gerekir. Bu, kanatların indüklenen sürüklenmesini ve ayrıca uçağın parazit sürüklenmesini artırır. Artan sürtünme, bunun üstesinden gelmek için ek itme gücü gerektiği anlamına gelir, bu da tırmanma için daha az yedek itme gücünün mevcut olduğu anlamına gelir. Uçak tasarımcıları, performansla ilgili faktörler üzerinde çok belirgin bir etkiye sahip olduğu için ağırlığı en aza indirmek için büyük çaba sarf ederler.


Bir uçağın ağırlığındaki bir değişiklik, tırmanma performansı üzerinde iki yönlü bir etki yaratır. İrtifadaki bir artış aynı zamanda gerekli gücü artırır ve mevcut gücü azaltır. Bu nedenle, bir uçağın tırmanma performansı irtifa ile azalır. 

 





 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.