Quadcopter

29-03-2019 16:52
Quadcopter

Quadcopter 


Drone piyasasında büyük bir yere sahip olan quadcopter, drone kategorileri içinde geniş bir paya sahip. Quadcopter piyasada en kolay bulunan drone türü olup genellikle başlangıç seviyesi drone veya amatör drone olarak nitelendirilen insansız hava aracı türlerindendir. 
Peki quadcopter denmesinin sebebi nedir ? Tabiki bu sorunun cevabı isminde aslında, quad yani 4 pervane anlamına gelen quadcopter ismini pervane sayısından almaktadır. Bu sebeple aslında daha çok pervanesi olan drone modelleri de pervane sayısına göre isim alabiliyor, hexacopter veya octocopter gibi örnekler verebiliriz. 

Quadcopter Nasıl Uçar ? 


Temelde iki çapraz pervanenin aynı yöne hareketine dayanan uçuş prensibi itibariyle quadcopter türünün en yaygın kullanılan modellerde quad x olarak adlandırılan çapraz şekilde dönüş prensibine sahip bir drone modelini örnek vermek istiyoruz. 
Biraz daha detaya inelim ve quadcopter uçuş prensibini yakından inceleyelim ancak bunun için aşağıda ki quadcopter fotoğrafını inceleyip bilgi edinmemiz gerekiyor ;

drone-egitimi-
 
Görüldüğü üzere sağ tarafta yer alan quad türümüz drone uçuş prensibi açısından pervanelerin dönüş yönlerini göstermektedir. Bu prensip tüm quadrotor x olan drone türleri için aynıdır, hatta bu o kadar kesin bir kuraldır ki drone pervanelerinizi ters taktıysanız muhtemelen uçuşta aksaklıklar çıkacak hatta drone uçuşa başladığı ilk anda takla ile ters dönerek uçamaz hale gelecektir. Bu sebeple altın değerinde olan quadcopter x pervane dizilişini iyi gözlemleyin ve unutmayın bizden demesi...


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.